"СОФИЯ ОБЩУВА" - ВИЗУАЛНА КАМПАНИЯ НА СОФИЯ И СИСТЕМИ ЗА ОРИЕНТАЦИЯ

cover_event-02

"София общува": Кампания за визуална комуникация на града за Председателството на България на съвета на ЕС през 2018 г.

През шестте месеца на Европредседателството София очаква да приеме много повече чуждестранни гости. Целта на настоящата визуална кампания е да информира, да запознава и да помага на жителите и гостите на града да общуват пълноценно. Тя цели да покаже и многоликия, красив и гостоприемен образ на столицата ни.

София е:

SO_Green

     - Зелена (Green), защото има места за спорт и отдих, много паркове и градини, където освен разходка или крос, можем да наблюдаваме красива природа, редки растения и птици. Можем да се качим на Витоша пеша или с колело, както и да караме ски през зимата. Градът се развива устойчиво, предприемат се целенасочени мерки срещу замърсяването, изграждат се съоръжения за съхранение и използване на отпадъците като ресурс.

SO_Ancient

     - Древна (Ancient ), защото има древна история. Градът е една от най-старите европейски столици и се гордее с много архитектурни, исторически и културни забележителности от световно значение. Те са ескпонирани и могат да бъдат посетени и разгледани. Градът има и много музеи, които представят и съхраняват безценни исторически артефакти.

SO_Creative

     - Креативна (Creative), защото е дом на изключително талантливи творци - художници, артисти, писатели, музиканти и др. В галериите, театрите и артсалоните на града тяхното творчество може да се види, чуе и съпреживее. Много от тези творци са получили международно признание в своята област и са станали световноизвестни.

SO_Innovative

     - Иновативна (Innovative), защото тук е седалището на едни от водещите технологични компании в света. Тук хиляди млади хора създават нови стартъп компании и иновативни продукти всеки ден.

SO_Welcoming

     - Гостоприемна (Welcoming), защото е дом на стотици хиляди хора, които идват не само от цялата страна, а и от други държави, за да живеят и работят тук. Защото всички можем да се придвижваме свободно из града и да се наслаждаваме на всички богатства, които той може да ни предложи.

Sofia_EU

     - Единна/Обединена (United), защото е част от Европа и част от нейното разнообразие и богатство - културно, историческо, етническо, религиозно…

Моля почакайте...