Откриване на Со Индипендънт Филм Фест 2017

_TT69591

Официалното откриване на София Индипендънт Филм Фестивал се състоя на 26 октомври в кино „Люмиер Лидл“ с култовия филм „Лъки“ на култовия актьор Хари Дийн Стантън. 

Започвнаха прожекциите на филмите във виртуалния кинохъб, който за втора година ще събере най-верните почитатели на виртуалната кинореалност в Дома на киното.

Лорен Хамъндс от програмния екип на Трайбека Филм Фестивал, който е председател на журито, Габриеле Каполино от IFP, Севда Шишманова, Мартичка Божилова, проф. Божидар Манов и Евтим Милошев поздравиха гостите и зрителите в залата и пожелаха успех на фестивала. Седмият член на журито е продуцентът Шрути Гангули.

Тази година, осмото издание на фестивала София Индипендънт е с изявен конкурсен харакатер, за разлика от предишните седем издания. В програмта са включени и много български независими филми, европейско независимо кино; филми, създадени почти без пари и с никакви пари – за премиерните им прожекции пристигат независими кинотворци от цял свят, на собствени разноски, за да се срещнат с българската си публика.

Моля почакайте...