Награди на фондация „Стоян Камбарев” за 2021 г.

6 Golemite pobediteli - Lora i Viktor

Изумителната 17-годишна цигуларка Лора Маркова е големият победител от 12-ата официална церемония по връчването на наградитe на фондация „Стоян Камбарев“. Най-младият концерт майстор в България спечели Наградата за полет в изкуството - бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и паричен приз от 3000 лв. 

От Лондон долетя изненада за Лора - пианистът Светослав Тодоров, носител на Наградата „Стоян Камбарев“ през 2018 г., и обяви, че чрез STAR Platform й подарява курс със световно известни цигулари за кандидатстването й в най-елитните музикални консерватории в САЩ и Англия. Виртуозната цигуларка получи покана от проф. Пламен Джуров за съвместен концерт с елитния камерен оркестър "Софийски солисти". Лора става и годишен стипендиант на фондация „Стоян Камбарев“ до завършване на висшето си образование, получи покана да свири и на следващия Благотворителен бал в Лондон, съчетана с творческо посещение в Кралската музикална академия.

Младият кинорежисьор Виктор Иванов е носител на Наградата за Кино 355. Неговата петминутна черна комедия  „Да умреш 10 пъти“ му донесе красива статуетка и 10 000 лв. за следващия му филм. Хитовият режисьор на UNIVERSAL и член на международното жури Дон Майкъл Пол го покани да бъде негов стажант по време на следващия му холивудски филм, който ще снима в България.

Церемонията за връчване на Наградите на фондация „Стоян Камбарев“ е част от Календара на културните събития на Столична община.

Моля почакайте...