В очакване на София Филм Фест 2020

DSC08818 

В очакване на София Филм Фест

27 февруари 2020 г.

Програмата на 24-то издание на Международния София Филм Фест беше представена на пресконференция на 27 февруари 2020 г. Фестивалът се открива на 12 март в зала 1 на НДК с премиера на българския филм „Петя на моята Петя“. Режисьорът Александър Косев и сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова повдигат завесата на миналото, за да представят Петя Дубарова и нейния талант.

На церемонията по откриване ще бъде връчена Наградата на София на Столичната община на Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното. В програмата на фестивала е включено представяне на неговия най-нов филм „Имало една война“.

Наградата на София ще получи и знаменитият канадски режисьор Атом Егоян. Премиерно ще видим творбата му „Почетен гост“, както и два от най-успешните филми в кариерата му - „Екзотика“ и „Примамливото отвъдно“.

За 18-и път международно жури ще определи фаворита за Голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм „София – град на киното”, съдържаща парична премия от 7000 евро, осигурена от Столична община. В конкурсната програма участват два български филма - „18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков-син и „Сестра“ на режисьорката Светла Цоцоркова. Председател на журито е режисьорът Питър Уебър.

Международният София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община. 

Моля почакайте...