„Литературни маршрути“: Гледане с разбиране: Литературен маршрут със Стефан Иванов в "Квадрат 500"

През 2023 г. "Литературни маршрути" на фондация "Прочети София" отбелязват своята пета година и през този сезон ще гостуват някои от водещите писатели, поети и литературни теоретици от предишни издания на събитието. Литературните маршрути ще бъдат изцяло нови и специално подготвени за тазгодишната програма, която ще се реализира през май, в началото на юни, през юли и септември.

На 4 юни от 16.00 ч. в Националната галерия „Квадрат 500“ ще се проведе музеен литературен маршрут в партньорство с образователната програма „Гледане с разбиране“ и фондация „Изкуство – дела и документи“.

Заедно с поета и драматург Стефан Иванов участниците ще погледнат някои от произведенията в колекцията на галерията през личната, асоциативна или историческа литературна нишка, която криволичи сред имената на Хемингуей, Жюл Паскин, Франц фон Щук, Мария П. Василева, Утагава Кунимаса, поета Никола Петров и художника Никола Петров, художника Стефан Иванов, Дора Габе и Боян Пенев, Пейо Яворов, Оноре Домие, Адам Загаевски, Хенри Мур, Валери Петров, Иво Хаджимишев, Любомир Далчев, Атанас Далчев, Ханс Грундиг, Светлин Русев, Константин Павлов, Недко Солаков, Володя Кенарев, Николай Райнов, Пенчо Славейков, Елин Пелин, Хокусай, хайкута и вълната на „Нова Генерация“ и Воев.

Поради ограничения брой места е необходима предварителна регистрация. Участието е безплатно, но се заплаща вход в музея.

Литературният маршрут на Стефан Иванов ще бъде достъпен и под формата на безплатен музеен аудиогид, част от новата аудио програма на „Гледане с разбиране“ за иновативни образователни формати в музея.

"Литературни маршрути - София" е проект на фондация „Прочети София“. Събитията от програмата се реализират с финансовата подкрепа на Столична община – Календар на културните събития на София.

Моля почакайте...