Столичен куклен театър с премиера в Япония

SKT Japan (4)

Гостуването е част от проект за обмен на човешки ресурси – творчески кадри и от културната програма за Българското председателство на Съвета на ЕС.

От 19 февруари до 13 март 2018 г. в Токио екип на Столичен куклен театър, заедно с артисти от куклен театър ПУК-Токио, реализира представлението ИСТОРИЯ ЗА ЧАЙКА И БАНДА КОТАРАЦИ. Постановката е съвместен проект за обмен на човешки ресурси – творческо сътрудничество между двата театъра и е част от културната програма за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Представлението се реализира от българо-японския екип: режисьор:Катя Петрова, сценография: Майя Петрова, музика: Стоян Роянов Я-Я.

В представленията участваха актьорите Мариета Петрова и Румен Угрински, музикантът Стоян Роянов Я-Я и четирима актьори от куклен театър ПУК-Токио.

На 10 и 11 март, съставът от български и японски артисти представи четири представления пред японската публика при пълни зали.

Посланикът на България в Япония, Н.Пр.Борислав Костов, приветства публиката като отбеляза, че представленията са посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС, и изтъкна ползотворното сътрудничество между Столичния куклен театър и японския куклен театър ПУК, което има дългогодишна история.

В рамките на гостуването, директорът на Столичен куклен театър, Кирякос Аргиропулос, представи пред 40 културни мениджъри от Япония дейността на теаътъра и на Международния фестивал за уличен и куклен театър ПАНАИР НА КУКЛИТЕ, на който театърът е организатор и домакин.

Публиката в България ще може да види постановката на българо-японския творчески екип през септември, в рамките на X-то юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър ПАНАИР НА КУКЛИТЕ от 14 до 23 септември 2018 г.

Моля почакайте...