СОФИЯ - 140 ГОДИНИ СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ: Исторически маршрут "Зад фасадите на софийските домове"

5-1

Като част от празничните събития за честване на 140-годишнината от обявяването на София за столица на България, Дирекция „Култура” на Столична община и екипът на уеб сайта historikalroutes.bg организират исторически маршрут „Зад фасадите на софийските домове”, представящ културното наследство на София. 

В маршрута са включени: Паметникът на Васил Левски, Галерията за чуждестранно изкуство, храм-паметник "Свети Александър Невски", базиликата "Света София", кооперацията "Палата Света София", старото руско посолство, Софийската банка, Къщата на Димитър Греков, Къщата с часовника, Националната художествена галерия, както и сгради на Столична община - Къщата на Атанас Буров на ул. "Московска" №41, Къщата на д-р Георги Калинков на ул. "11-ти август" №4, къщата на Киро Стефанов на ул. "Париж" №1, централната сграда на Столична община на ул. "Московска" № 33.

Кметът на София и журналисти бяха сред първите, които научиха любопитна информация за историята на софийските сгради, разказана им от Здравко Петров от historikalroutes.bg.

Моля почакайте...