Още 60 проекта с финансова подкрепа от инициативата „Солидарност в културата“

 

Общо 71 предложения оцени на второто си заседание комисията за разглеждане на проекти по инициативата „Солидарност в културата“ на Столична община. Те са постъпили до 29 април.

60 от тях отговарят на условията и получават финансиране, като 51 са по Направление 1 „Подкрепа за индивидуални идейни проекти за онлайн културен продукт или културна изява на независими творци“ и всяко ще бъде подкрепено с по 1 000 лв.

9 са одобрените проекти по Направление 2 „Подкрепа за идейни онлайн проекти на оператори на събития в сферата на културата, чрез които се осигурява устойчивост на неинституционални културни пространства и на организации с дейност в сферата на културата, които поддържат офис и екип“, а общото финансиране, което ще получат кандидатите е в размер на над 65 000 лв.

До момента са разгледани 104 проекта, постъпили по инициативата „Солидарност в културата“, като отговарящите на условията ще бъдат финансирани с общо над 152 000 лв. 

Списък на одобрените и неодобрени проекти ще намерите на https://kultura.sofia.bg/calendar//assets/2020/dokumenti/solidarnost/Rezultat_Vtoro_razglejdane_na%20kandidaturi_Solidarnost.pdf

 

Моля почакайте...