Фотографска изложба "12 години Експедиция България" в Галерия на открито

„12 години Експедиция България“ – фотографска изложба разказва удивителната история на българските земи


Агенция „Булфото“ и дирекция „Култура“ на Столична община изпращат 2021 г. с коледна изложба в Галерия на открито, разположена на Моста на влюбените до НДК. Националното културно-историческо наследство е представено чрез някои от най-атрактивните фотографии от 12-годишната история на „Експедиция България“.

„Благодарение на вас, все по-малко остават неизвестните красиви места в България! Давам си сметка, че сте вложили много труд и любов през годините! Във време, когато се говори за патриотизъм, когато има и много фалш в това говорене, вашето дело е истински патриотизъм и любов към родината!“, обърна се заместник-кметът по култура Мирослав Боршош към организаторите и фотографите, събрали се за откриването на изложбата.

Експедиция „България” е инициатива на Агенция „Булфото“, стартирала през 2009 г. и представяща с уникалните си фотографии удивителната история на българските земи. Първоначалната идея е предложена от фотографа Евгени Димитров и комуникационния експерт Людмил Каравасилев, бързо набира скорост и привлича за участници много фотографи, журналисти, историци и археолози. Целта на инициативата е да показва и популяризира по-малко известни или наскоро открити археологически и исторически забележителности в цялата страна, както и да представя вече известни обекти по нов начин - през погледа и обектива на десетки фотографи.

Изложбата връща колелото на спомените, за да представи отново някои от най-запомнящите се моменти от инициативата, като предлага нови или осъвременени кадри, създадени с възможностите на дрон технологиите, навлезли през последните години.

Моля почакайте...