Фестивал за азиатска култура „Цветовете на традициите“

Asian Fest_2018 (5)

Провелият се на 12 май 2018 г. фестивал на азиатската култура „Цветовете на традициите“ събра 11 496 лв. от благотворителната акция за български деца, лишени от родителска грижа, които фондация „За нашите деца“ подкрепя. Сумата включва купени билети за благотворителната томбола от посетителите на фестивала и дарения от посолствата-участници в целодневното събитие.

“За мен и за целия екип на фондация „За нашите деца“  е изключителна чест, че всички вие посветихте деня си на децата, които по една или друга причина не могат да бъдат със своето родно семейство. Благодарение на Вашата подкрепа набрахме 11 496 лв., с които ще направим щастливи не 17, а 20 деца в приемни семейства. Ще им осигурим едно синьо лято - такова каквото заслужава всяко дете.”, каза г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“. 

“Радвам, се че имаме силен партньор за благотворителната кауза в лицето на фондация “За нашите деца” и че с общи усилия събрахме тази значителна сума за българските деца. Културата винаги е била посланик на надежда и добродетели.”, заяви Н.Пр. Сри Астари Расжид, посланик на Република Индонезия в България и основен инициатор на фестивала “Цветовете на традициите”.

На фестивала бяха представени 46 изпълнения на сцена и щандове на 14 държави-участнички и изложители-спонсори. 30 бели гълъби полетяха към небето в знак на мир, пуснати на свобода от официалните гости на фестивала, сред които и ген. Румен Радев, президент на Република България.  

Сред най-привлекателните акции от фестивала за по-младите бяха артистичните ателиета, предлагащи традиционно изкуство и игри от различни азиатски страни, демонстрациите по бойни изкуства на сцена, уроците на открито по силно нашумелия в глобален мащаб танцов стил – кей-поп (корейски поп) и трите талисмана – символи на спортните азиатски игри от Джакарта, които бяха абсолютният фаворит на най-малките посетители на фестивала. 

Фестивалът „Цветовете на традициите“ се проведе с любезното съдействие на партниращите институции - Столична община, Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и с любезната подкрепа на ген. Румен Радев – президент на Република България.

Основен партньор на събитието бе фондация „За нашите деца“. Участващите държави във фестивала тази година бяха 14: Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Моля почакайте...