-

SoFest Winter

От 17 до 19 ноември в Sofia Live Club SoFest Winter събира на една сцена виртуозни музиканти и представя три международни проекта с артисти и изпълнители от световната сцена.

На 17 ноември меломаните ще се насладят на своеобразен калейдоскоп с музиката, сътворена през последните 20 години от братя Владигерови. Доказалите се музиканти Александър Владигеров (тромпет, флюгелхорн) и Константин Владигеров (пиано) заедно с Васил Хаджигрудев (контрабас) и Стоян Янкулов-Стунджи (ударни) ще изпълнят мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години на миналия век. Те ще представят и най-новия си албум "Веселите Владигерови", който е създаден съвместно със сестра им Екатерина. Гостите на SoFest Winter ще се докоснат и до провокиращия талант на братята да превърнат дълбоката лирика в музика, трансформирайки я в съвсем нов и модерен песенен стил чрез поезията на Райнер Мария Рилке. 

На 18 ноември ще гостуват „Дац и Александар“ от Република Северна Македония. Актьорът Драган Спасов-Дац и музикантът Александар Митевски заедно с техния диджей ще изпълнят песни, станали хитове - „Все още ми липсваш“, „Йовано, Йованке“, „Корона чао“, „Ангелина“, „Обичай ме“, „Охридски череши“, „Целувката на Анна“, „Душа бакшиш“, както и микс от песни от бивша Югославия, България и региона.

На 19 ноември за първи път от три години в България - специално за феновете на SoFest - на сцената ще бъдe обичаното Balkan Trio B/G. Виртуозните музиканти Теодосий Спасов (кавал и вокал), Влатко Стефановски (китара и вокал, Северна Македония) и Васил Хаджиманов (пиано, Сърбия) отново се събират от идеята за общите балкански корени и култура. "Кралете в музиката на Балканите" ще провокират с уникалното звучене на различни стилове от балкански фолклор, блус, поп, рок и джаз.

SoFest 2023 е част от Календара на културните събития на Столична община.

Моля почакайте...