-

Хореографът Галина Борисова е вторият гост от поредицата срещи "Артисти говорят за провала"

 

На 25 март Движенческа лаборатория ХОД ще бъде домакин на инициативата "Артисти говорят за провала", организирана от Сдружение “Стайна температура”. Във втората среща от серията дискусии с различни представители на артистичния и обществен живот, които са готови да споделят своя опит с неуспеха и уроците от него, основателите на “Стайна температура” са поканили хореографа Галина Борисова да разкаже пред публика каква роля има провалът в нейния професионален път. Входът е свободен с желателна предварителна регистрация на hi@hod.bg.

Проектът, част от който са серията дискусии “Разговор за провалите” е част от по-мащабната инициатива “Културен календар в Ход”, осъществена с подкрепата на Столична община - Програма “Култура”.

 

През 1996 г. Галина Борисова става стипендиант на Международната хореографска резиденция в Дюк Университет, Американски танцов фестивал. През 1998 г. е носител на първа награда за хореографията A Never Ending Story на Международния танцов конкурс в Гронинген, Нидерландия. Получава приз за солото „Хуанита Хилдегард Бо“ в Сърбия.

Галина Борисова е номинирана два пъти за награда ИКАР за спектаклите „Танцувам Мария Калас“ и „Тук Долу всички люляци умират“.

Автор е на повече от 50 проекта, показвани на различни международни фестивали и форуми в Европа и САЩ. Работи с хореографите Луиз Берард (Канада), „Дежа доне“ - Ленка Флори и Симоне Сандрони, Елза Лимбах (САЩ), Кубилай Хан Инвестигейшън (Франция) и др.

Инициатор е на фестивал „Етюди и приятели”, автор и съставител на книгата “Танцови представи и артистични предпочитания“, издание на Нов Български Университет.

По думите на организаторите на проекта, разговор за провала само по себе си вече е събитие. Особено, когато е представен от първо лице от артист със сериозен обществен, творчески и професионален статут. Затова и публичните срещи, посветени на провала открито с покана за диалог в група, вече са заявка за сериозен отзвук в средата. Отзвук на една дълго и добре прикривана нужда от приласкаване на участници по темата за неуспеха. На участници, всеки от които с вече сериозен и утвърден публично професионален път, в който водещият акцент винаги е бил просперитетът. Колко лесно е да се говори за успех и колко нужда има от спокойно говорене за неуспеха, за провала?

Проектът на Сдружение “Стайна температура” цели и да запознае артистичната гилдия с различните възможности, които дава независимото пространство ХОД Движенческа лаборатория, както за резидентски програми, така и за класове по практически дейности между творци, уъркшоп обмени или дискусионни срещи.

 

 

Моля почакайте...