-

Университетския театър на Нов български университет с премиера на класа на Василена Радева

 

Премиерата на спектакъла на Василена Радева „Времеобичане“ по текстове на Георги Господинов е на 1 и 2 март на сцената на Университетски театър НБУ от 19.00 ч. За да подкрепи младите актьори от програма „Театър“ на Нов български университет, специален гост на представлението на 1 март ще бъде Георги Господинов.

Какво се случва, когато се срещнат един от най-четените и харесвани писатели у нас и един талантлив и разпознаваем режисьор? Случва се „Времеобичане“.

"Никое време не ти принадлежи, никое място не е твое. Това, което търсиш, не търси теб, онова, което сънуваш, не те сънува. Знаеш, че нещо е било твое на друго място и в друго време, затова все прекосяваш минали стаи и дни. Но ако си на вярното място, времето е друго. Ако си във вярното време, мястото е различно. Нелечимо." – казва Георги Господинов в романа "Времеубежище".

В своя дипломен спектакъл "Времеобичане", в играта на възможно-невъзможни срещи и раздели, студентите-актьори търсят емпатично-театрален лек за несъответния на времето и мястото човек. Но има ли лек за времето? Кое ни променя и кое ни съхранява – мястото, срещата, раздялата, моментът преди или след? Дали всичко тук и сега е само резултат от вчера и причина за утре? Може ли младостта да даде отговорите или тя само задава въпросите?

Творчески екип:

Сценарий и режисура: Василена Радева

Сценография, костюми и видеокартина: Елена Шопова

Вокален педагог: Десислава Андонова

Музикална среда: Никола Куцев

Хореограф: Яница Атанасова

С участието на студенти от БП„Театър“ на Нов български университет: Ани Пулева, Вероника Шомаклийска, Веска Тодоровска, Виктория Липчева, Екатерина Велева, Емилия Бозова, Илиян Христов, Йоанна Маринова, Марина Хараламбова, Мария Игнатова, Мина Стойчева, Михаил Иванов, Никол Милевска, Никола Куцев, Никола Табаков, Тони Николов.

Моля почакайте...