-

„БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“: Кампания на Столична община за осиновяване на бездомни животни

„С осиновяването на куче или коте печелим нов приятел, докато помагаме за намаляване броя на бездомните животни“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош по повод началото на кампанията „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“.

Над 100 общински институции, сред които детски градини и училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др. осъмнаха с плакати на опашати приятелчета, търсещи дом. Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе за промяна на отношението на хората към осиновяването на бездомни животни.

Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код отвежда към историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.

Косматковците са от Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и Общинско предприятие „Екоравновесие“, които си подадоха ръка в името на това повече четириноги опашати животинки да намерят своя постоянен дом.

Всички столични училища и детски градини получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни както към домашните любимци, така и към бездомните животни. Видеоматериалите "Отговорна грижа за кучето" и "Отговорна грижа за котката" са достъпни за свободно гледане.

Кампанията се организира от Столичната община – дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, в съответствие с Плана за действие на Програмата на Столичната община за изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България.

Организаторите планират провеждането на много и различни събития в рамките на кампанията.

Повече информация ще намерите тук.

или ДОМашен

 

Моля почакайте...