-

Танцов пърформанс  „Първичен тласък“

 

30 ноември, 19.00 ч.

YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram

Танцов пърформанс „Първичен тласък“

 

Идея, музика и хореография: Станислав Генадиев

Асистент-хореограф: Виолета Витанова

Изпълнителни: Елена Китова и Филип Миланов

Костюми: Ралица Тонева и Станислав Генадиев

Драматург: Станислава Симеонова

Оператор: Марин Кафеджийски

Монтаж: Владислав Илиев

„Първичен тласък“ е проект на Сдружение "Ареалност", последна част от концептуално свързана поредица от три късометражни филма в жанра „танц за камера“ на хореографа Станислав Генадиев.

Основната тема, която изследва Станислав Генадиев, е предаването на различен тип енергии между двама души и стремежът на едно тяло да преодолее друго. В първия проект от поредицата - „Екстатичен тласък“ - се обръща внимание на предаването на мъжката енергия във взаимодействието на двама мъже, изразена чрез агресията като сложен феномен. Във втората част - „Начален тласък“- дует между две жени, акцентът е върху женската енергия, чрез предаване и прехвърляне на опита и различията между двата персонажа.

В настоящия проект „Първичен тласък“, който е и последен от серията късометражни филми, Станислав Генадиев съсредоточава търсенията си във взаимоотношенията и енергиите в двойката мъж - жена. Проектът изследва взаимодействието, приликите и разликите между мъжката и женската енергия, приемането и предаването й между различните полове. Акцент в „Първичен тласък“ е и самото движение на тялото, начинът, по който то кореспондира с кинематографичното движение и как в това взаимодействие се ражда един от най-оригиналните филмови жанрове – Танц за камера.

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община – Програма „Култура“.

Моля почакайте...