-

РЦСИ "Топлоцентрала" представя "Проклет да е предателят на отечеството" на Театър "Словенско Младинско"

На 22 и 23 ноември в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" ще бъде представен словенският спектакъл “Проклет да е предателят на отечеството!”. Той ще бъде представен за първи път у нас съвместно с инициативата "Нощ на театрите" под режисурата на Оливер Фърлич – "лошото момче на Балканите".

Поставен премиерно в Любляна през 2010 г. в Театър "Словенско Младинско", спектакълът е желан гост на всяка световна сцена и фестивал заради това, че е "истински, ангажиран, важен, груб, политически, постдраматичен, постмодерен театър, занимаващ се с нас и с времето, в което живеем". Зрители на четири континента разбират, че "не историческото събитие на Югославската война е в основата на това силно и блестящо представление, а присъствието на политическия проблем днес: готовността за зверства остава, трябва само да се натисне правилното копче".

Гостуването на “Проклет да е предателят на отечеството!” в България се осъществява от Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала", "Таймлайн Продакшънс" и Фондация "Асоциация Информбюро".

Представлението е с български субтитри.

Участват: Примож Безяк, Олга Град, Урош Каурин, Борис Кос, Урош Мачек, Драга Поточняк, Матей Речер, Романа Шалехар, Дарио Варга, Матия Вастл.

Творчески екип:
Режисьор: Оливер Фърлич
Драматургия: Борут Шепарович, Томаж Топоришич
Сценография и костюми, подбор на музика: Оливер Фърлич
Асистент-режисьор и консултант по движенията: Матиаж Фарич
Звуков дизайн: Силво Жупанчич
Дизайн на осветлението: проф: Оливер Фърлич, Томаж Щруцл
Ръководство на продукцията: Тина Малич
Сценичен мениджър: Урша Черв / Лиъм Хлед
Превод от сръбски/английски/словенски: Стефан А. Щерев
Субтитри: Timeline Productions

 

Моля почакайте...