-

Софийски коледен фестивал

Софийски коледен фестивал ще се проведе от 18 ноември до 18 декември в пространството зад Националния дворец на културата (пред зала 6). Посетителите ще могат да се насладят на различни театрални постановки, концерти, Pop Up и земеделски базари, много събития за деца, както и емоции със Световното първенство по футбол. Фестивалът ще отваря в 12.00 ч. от понеделник до петък, през уикендите – от 11:00 ч.

Официалното откриване е на 18 ноември от 18.00 ч. с огнено шоу и въздушна акробатика от артистите на „Нов цирк“, приятна музика и много коледно настроение.

На 19 ноември от 11.00 ч. ще се проведе детско цирково представление, последвано от детска циркова академия, където най-малките ще могат да се забавляват и да усвоят тънкостите на цирковата акробатика. DJ Стефан Попов ще вдигне градусите на настроението в часовете между 16.00 ч. и 19.30 ч., а от 20.00 ч. ще се проведе акустичен концерт с любими поп парчета с джаз акцент от Дани Стойкова и Цветелин Пенков.

На 20 ноември малчуганите могат да гледат спектаклите „Самодивата“ и „Аладин и вълшебната лампа“.

Билети за всички събития могат да се закупят на място или през Eventim. Програмата на събитията следете тук.

Акцент в програмата ще бъде и Мондиал `2022, футболните срещи ще се излъчват на два екрана. 

Организаторите на фестива отправят апел да се подпомогне дейността на фондация за „Нашите деца“ и организират дарителска кампания и „Елха на Доброто“. Със събраните средства ще се осигури безвъзмездна подкрепа за деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др.

Организатор на Sofia Christmas Fest e BSG Media. Фестивалът се реализира с логистичната подкрепа на Столична община, с подкрепата на район "Триадица" на Столична община, Министерство на земеделието, Министерство на културата, Министерство на туризма и пазари "Възраждане" ЕАД.

Моля почакайте...