-

Фестивал CULTURAMA: Концерт на Los Saxos Del Averno/ "Саксофонистите от Ада"

Изненада в тазгодишното издание на фестивал CULTURAMA е участието на зашеметяващите Los Saxos Del Averno/ "Саксофонистите от Ада". Ще можем да слушаме на 27 септември в градината на "Шипка" №23 и на 28 септември в кино "Кабана".

Пещерно R&B, изпълнено с латиноамерикански и високи дози рок, който „ще разбие подметките на обувките ви“ преди края на всеки концерт обещават на публиката музикантите от испанската банда.

Los Saxos Del Averno се раждат като стратосферен квартет от саксофони, който придружава рок групата Ginferno. Заедно те печелят наградата за „Най-добър албум на световната музика“ на „VI награди за независима музика 2014 г.“ и обикалят цяла Испания като една от групите, избрани в Girando Por Salas.

През 2015 г. те започват да си сътрудничат като гост-метъл секция с други фантастични групи като The Limboos във Funtastic Drácula Carnival или в албуми на групи като Andrés Herrera – Pájaro, He matado al Ángel; Somewhere, somehow на Julián Maeso; на последния диск Motel llamado mentira на Винила Фон Бисмарк и много други.

Мотивирани от всички тези проекти, те решават да се издигнат от „Aда“, за да се консолидират като независима група и да започнат да правят собствена музика. 

Моля почакайте...