-

Магията на Брамс в зала „България“

На 25 септември от 19.00 ч. зала „България“ ще се потопи в магията на Брамс, представена от виртуозния пианист Фидоси Керчев и Софийската филхармония под диригентската палка на Константин Илиевски. Програмата включва Втория концерт за пиано и Втора симфония на немския гений, съчетал класическите форми с романтично звучене.

Младият пианист Фидоси Керчев е възпитаник на Националното музикално училище в София и на Музикалната консерватория CRR – Париж. През 2019 г. постъпва в Кралската консерватория в Брюксел в класа по пиано на Йохан Шмид, където през 2020 г. завършва бакалавърска степен. През 2022 г. завършва магистърска степен с най-голямо отличие.
Лауреат е на множество награди, сред които се открояват Първа награда на конкурса Breughel в Брюксел (2019 г.), Първа награда на Международния конкурс „Й.С.Бах“ в Япония, Гранд При на втория Международен конкурс „La Musique et la Terre” в Париж и др. През 2014 г. е отличен с Diplome Superior, през 2015 г. с Diplome de Virtuosité, а през 2017 г. с Diplome de concert от известната La Scolla Cantorum в Париж.
Бил е солист на Кралския оркестър в Лиеж (Белгия), Ensemble Orchestral de Bruxelles, Симфоничния оркестър на БНР – София и повечето български оркестри. Изнaсял е ярки клавирни рецитали в посолството на БЪлгария в Токио, Български културен център в Париж, Зала Flagey в Брюксел, Френски институт, НДК и др. Участвал е в майсторски класове при Наталия Трул, Мари Жозеф Жуд, Жени Захариева, Паскал Годар, Роланд Понтинен, Шантал Стилиани и други. През февруари 2020 г. е избран да представи Кралската консерватория в Брюксел на концерт пред кралицата на Белгия.

Моля почакайте...