-

КвАРТал Фестивал: Малките неща

С много музика, кинопрожекции, творчески работилници, изложби, инсталации и театрални спектакли старият еврейски квартал ще посрещне Празника на София – 17 септември, а празненствата са на 16, 17 и 18 септември. Темата на "КвАРТал Фестивал" е „Малките неща“ – онези детайли, които създават общата картина, но в забързаното ежедневие често ни убягват. За пъстротата на фестивала ще се погрижат над 80 участници, избрали да развиват себе си, изкуството и бизнеса си именно в сърцето на Стара София. Всяка локация ще изненада гостите на събитието със собствена програма.

"КвАРТал Фестивал: Малките неща" е част от Календара на културните събития на Столична община.

В програмата са включени изложби на млади художници и фотографи, театрални представления, концерти, DJ партита, кинопрожекции и арт инсталации, а за най-малките гости на събитието е подготвена специална детска програма. За пореден път артисти, локализирани в творческия квартал на София, ще отворят ателиетата и домовете си, за да се доближат до публиката и да сътворят пред очите им магията на изкуството. Освен артистичната програма, КвАРТал Фестивал, 2022: Малките неща ще предложи тематични турове, които да запознаят аудиторията с любопитни факти от историята на творческия квартал.

Традиционно за фестивала част от улиците в КвАРТала ще бъдат освободени от движение за коли. Тази година това са улиците „Триадица“ и „Сердика“, както и паркингът пред сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община – от ул. „Сердика“ до ул. „Искър“.

Освен изкуство и градска култура, тази година един от акцентите на събитието ще бъде зеленият начин на живот.

"КвАРТал Фестивал" е част от инициативата за творчески квартал на София „КвАРТал“, а една от главните цели е столицата да се радва на повече пешеходни зони, да се запази архитектурното наследство и да се облагородява цялостната градска среда, като инициативата работи в партньорство втора година със Съюза на урбанистите в България.

Пълната програма  следете на фейсбук страница на КвАРТал Фестивал: Малките неща.

КвАРТалната карта вижте тук

КвАРТалната програма вижте тук

Моля почакайте...