-

SOFIA LIGHTS за втора поредна година в парк „Врана“

„От 1 до 8 септември изключителният ни фестивал Sofia Lights за втора поредна година превръща във визуална магия парк „Врана“. Не пропускайте възможността да се разходите сред четирите впечатляващи светлинни инсталации.“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който беше сред първите посетители на фестивала. Трите нови инсталации „Мегалит“, „Присъствие“ и „Светулки“ му бяха представени лично от техния автор – продуцента и забележителен визуален артист Ясен Гешев. Ще видим отново и „Невидимите нишки“, спечелила интереса на публиката в първото издание на Sofia Lights.

SOFIA LIGHTS `2022 е част от Календара на културните събития на Столична община.

„Магическата реалност, която създаваме, има за цел да отскубне градския човек от забързаната рутина и да го потопи, макар и за кратко, в едно необикновено офлайн преживяване, в контакт с природата и с вътрешния му мир. Нашият подход е минималистичен, няма пищност и зрелище. Това, което правим, не е спектакъл и не е шоу. Точно обратното е. Това са четири светлинни арт инсталации. Те са бавни, медитативни и спокойни, защото ние самите имаме нужда от това. Опитът ни от първото издание на SOFIA LIGHTS миналата година показа, че не сме сами и има огромен брой хора, които копнеят за подобни преживявания.“, казват Ясен и Калина, основатели на Urban Creatures.

За втора поредна година те излизат от ролята си на продуценти и се представят в качеството си на артисти. Ясен и Калина Гешеви, подкрепяни от целия екип на Urban Creatures, са автори и на четирите инсталации.

Началният час на събитието във вечерите от 1 до 8 септември ще бъде 21.00 часа. Последните посетители ще могат да влязат до 00.00 ч., а инсталациите ще загасват в 00.30 ч. Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва и съответно за посетителите няма необходимост да пристигат точно в 21.00 ч., а могат да планират своето посещение до 00.00 ч. Всеки ще може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.

Столична община осигурява за автобус №505 по маршрута "Орлов мост" – парк "Врана" с три междинни спирки – хотел „Плиска“, УМБАЛ „Св. Анна“, Метростанция "Цариградско шосе". Графикът може да бъде видян на www.sofialights.com. Тези, които ще предпочетат да използват личните си автомобили, ще могат да паркират по протежение на бул. "Цариградско шосе" в указаните за целта зони. 

Организаторите напомнят, че е препоръчително посетителите да са подходящо облечени за вечерна разходка в парка с удобни затворени обувки, връхна дреха и по желание да предвидят репелент срещу насекоми.

Билети за събитието се продават онлайн на www.epaygo.bg/1826686089  и на касите на EasyPay.

DSC_9795-2

            

 

Моля почакайте...