-

Лятната академия за деца и ученици на НХА завършва с изложба „Децата и Майстора“, представяща произведенията на малките творци

„Една от най-важните ни културно-образователни инициативи – Лятната академия за деца и ученици – даде възможност на малчуганите в София да творят през целия август. Днес те ще ни покажат своите най-добри творби в красива изложба.“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош по повод експозицията „Децата и Майстора“, която ще бъде открита на 29 август в 17.00 часа в галерия „Академия“ на Националната художествена академия.  

Столична община финансира инициативата на Националната художествена академия и фондация "Св. Пимен Зографски", която се провежда по традиция в Календара на културните събития на София. Стотици деца се забавляваха, учиха и работиха през август в арт ателиетата по живопис, графика, скулптура, книга, комикс, калиграфия, плакат, текстил, керамика, дизайн, икона, витраж, анимация, компютърна графика. Тази година програмата беше посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров – Майстора.

Изложбата „Децата и Майстора“ може да бъде разгледана до 19.00 часа на 31 август в галерия "Академия" на НХА.

1_36

Моля почакайте...