-

"Зелени библиотеки" в "Зоологическа градина – София"

На 21 август (неделя) от 10.00 ч. до 14.00 ч. „Зелени библиотеки“ гостуват в „Зоологическа градина – София“ (около езерото).

Децата могат да участват в забавно-образователната игра „Литературен зоопъзел“. Посетителите могат да разгледат изложбата „Поздрав от София”, представяща столицата през историята на пощенските картички от края на XIX и началото на XX век. Ще бъдат изложени и ценни и редки книги на тема зоология от колекциите на Столична библиотека. Ще могат да се видят първите уникални издания за деца на Иван Вазов, П. Р. Славейков, Калина Малина и др.

Библиобусът ще предложи 1500 тома с най-нови хитови издания, а къщичката за книги в зоопарка ще бъде заредена с атрактивни издания. Продължава размяната на четива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“. Посетителите могат да дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземат различно интересно.

За малките участници на „Зелени библиотеки” има подаръци – детски книжки, а всички посетители могат да получат едногодишна безплатна читателска карта за Столична библиотека.

Моля почакайте...