-

Младежки фестивал "My Sofia. Youth with causes"

В Европейската година на младежта столицата подкрепя инициативи за младите хора с много музика, както и кампании с кауза и спорт.

„Искаме да провокираме, подкрепим и вдъхновим младите хора на София да създават по-добър живот за себе си и околните“ – каза Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, по повод пилотното издание на тридневния фестивал „My Sofia. Youth with causes”, който стартира на 12 август – Международния ден на младите хора.

Концерт на Милица Гладнишка, DJ парти с огнено шоу, арт ателиета и работилници, баскетбол 3х3, открити уроци по гребане, суинг танци, зумба, пилатес и йога, мобилна библиотека, както и срещи с известни личности са част от събитията във фестивала. Фестът ще бъде на площ от 5 декара в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ "Кокаляне" и езерото Панчарево. Входът е свободен. 

Пълната програма вижте тук.

Активностите са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: „Осинови любовта. Спаси живот!НО“ на „Четири лапи“; превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София); превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“.

За активния млад градски човек Фестивалът предлага:

Открити уроци по йога, пилатес, зумба, водени от професионалните инструктори от Pulse Fitness, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с треньорите от Flying Steps swing dance

В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни кубове на територията на Панчаревското езеро.

И още спорт – баскетбол 3х3 на паркинга при ВЕЦ "Кокаляне", демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк.

Библиобусът на Столична библиотека ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29-годишна възраст и ще среща посетителите с известни български писатели.

Вечерите са запазени за музиката. На 12 август (петък) Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще представят проекта „Като на кино“ с филмова и анимационна музика. В събота - 13 август - DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.

За малките посетители организаторите са се погрижили с разнообразни ателиета и работилници: рисуване с Иван Яханджиев; модно ателие „Новата стара дреха“; изработка на хвърчила; изработка на бижута и маски от стари вещи; рисуване върху текстил; открит урок по пеене от D Stars; катерене по дърво – система мънки; малка въжена градина.

Предвидена е томбола с награди. Базар с биопродукти ще е на разположение на посетителите.

Партньори на фестивала са: Агора, Столична библиотека, район „Панчарево“, фондация „МС – Мога Сам“, „Четири лапи“, ПИЦ по ПН – София, фондация „Анимус“, Pulse Fitness, Sport Depot, Kлуб по академично гребане „Академик“, Спортен клуб по кану-каяк “Водна земя“, Спортен клуб „Гребен клуб Армеец“, Спортен клуб „Гребен клуб ЦСКА – СНЦ“, Спортен клуб по кану-каяк „Искър – Панчарево“, „Спортен клуб „Кану-каяк ЦСКА“, Спортен клуб по Гребане „Академик – София“, Спортен клуб по гребане „Левски – София“.

Моля почакайте...