-

Четвърто издание на фестивал CULTURAMA

„Любовта и животът на жената“ е първият концерт от есенния цикъл на фестивала CULTURAMA

Богата и атрактивна програма очаква любителите на музиката и изкуството в рамките на четвъртото издание на фестивал CULTURAMA през есента на 2022 г. Изключителни музикални артисти и звезди от Великобритания, Германия, Франция и Испания, гостували на световни сцени, ще посетят столицата по покана на организаторите от фондация „Културни перспективи“. Фестивалът се организира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

Класическа музика, джаз, перкусии, електронна музика с акустични инструменти, „пещерно“ R&B, изпълнено с латиноамерикански високи дози рок са само част от стиловете, които ще предложи CULTURAMA на българската публика. Ще станем свидетели на пърформанси на чуждестранните музиканти в колаборация с известни български артисти.

Есенният цикъл на CULTURAMA започва на 10 август от 19.00 часа с концерт на Ина Кънчева и CONSONE QUARTET в Триъгълна кула на Сердика към Регионален исторически музей – София. Концертът носи романтичното име „Любовта и животът на жената“, а в програмата му са включени творби на Р. Шуман, Ф. Менделсон и Г. Малер.

CONSONE QUARTET e първият квартет за старинни инструменти, избран за артист от новото поколение на Би Би Си, който бързо се прочува с честните си и експресивни интерпретации на класически и ранноромантичен репертоар. Интригуващата творческата колаборация със сопраното Ина Кънчева обещава на публиката един изключителен музикален пърформанс и наслада за сетивата. Концертът „Любовта и животът на жената“ ще бъде изнесен и в Пловдив на 11 август от 19:00 ч. в Етнографски музей.

Програмата на фестивал CULTURAMA продължава през септември и ще срещне публиката с изключителни музиканти от европейските и световни сцени. Дръзкият и новаторски квартет Anches Hantées, неочакваните транскрипции и зашеметяващи аранжименти на Clair-obscur, феноменалните Cabaret Contemporain и тяхната електронна музика с акустични инструменти, стратосферният квартет от саксофони Los Saxos Del Averno, френската композиторка на електронна музика и ди-джей Chloé и изключителният пианист, роден във Франция – Thomas Enhco, са само част от имената на международните артисти, с които ще ни срещне фестивал CULTURAMA. Българското присъствие във фестивала в интересна артистична колаборация с международните музиканти дължим на сопраното Ина Кънчева, българската перкусионистка и композиторка Василена Серафимова и яркият съвременен музикант, който лесно и умело борави с голямото разнообразие от форми в изпълнителската и композиторската си дейност – Антони Дончев.

Програма на фестивал CULTURAMA:

10.08.2022 - 19:00 ч. - Consone Quartet / Консоне квартет & Ина Кънчева, Триъгълна кула

11.08.2022 - 19:00 ч. - Consone Quartet / Консоне квартет & Ина Кънчева, Етнографски музей, Пловдив

20.09.2022 - 19:00 ч. - BACH MIRROR Thomas Enhco & Vassilena Serafimova / „Бах Огледало“ Тома Енко & Василена Серафимова, Национален исторически музей

21.09.2022 - 19:00 ч. - Thomas Enhco Jazz Тrio / Тома Енко Джаз Трио, Атриум на "Квадрат 500"

22.09.2022 - 19:00 ч. - ONE ENCHANTED EVENING Claire-Obscure & Ina Kancheva, Antoni Donchev / „Една магична вечер“, Клер Обскюр саксофон квартет & Ина Кънчева, Антони Дончев, Университетска ботаническа градина

23.09.2022 - 19:00 ч. - OPERA SANS DIVA, Quatuor Anches Hantées / „Опера без Дива“, Квартет Аншанте, "Табако Бар градина"

25.09.2022 - 19:00 ч. - Cabaret Contemporain / Кабаре Контемпорен, "Бар Паваж"

27.09.2022 - 19:00 ч. - Los Saxos del Averno / Саксофонистите от Ада, "Шипка 23"

28.09.2022 - 19:00 ч. - Los Saxos del Averno / Саксофонистите от Ада, Кино "Кабана"

29.09.2022 - 19:00 ч. - SEQUENZA, Chloé &Vassilena Serafimova / „Секвенца“, Клои & Василена Серафимова, Кино "Кабана"

Първите две събития от богатия календар на тазгодишното издание на фестивал CULTURAMA бяха през февруари, когато сопраното Ина Кънчева и пианистът Емануил Иванов изнесоха два концерта с романтичното име „Песента на спомените“ в Софийска градска художествена галерия. Те се проведоха като част от активностите на Национална стипендия „С усилия към звездите“ и поставиха началото на четвъртото издание на фестивала.

Фестивал CULTURAMA е част от Календара на културните събития на Столична община.

Билети за концертите от фестивал CULTURAMA могат да бъдат закупени на epaygo.bg, на касите на EasyPay и на място преди събитията.

 

Моля почакайте...