-

Оркестърът на двореца "Шьонбрун" с галаконцерт в София

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се връща в България с концерт под открито небе. Галавечерта е посветена на творчеството на австрийската музикална династия Щраус. Концертът ще се проведе на 8 август на площад "Св. Александър Невски" и се осъществява с подкрепата на Столична община, част е от Календара на културните събития на София.

Началото на концерта е  в 20.30 часа. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще допълни магията под звездите.

За коледните празници през 2021 г. Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена изнесе два Коледни концерта в България при препълнени зали и очарована публика. Това е и мотивацията през лятото на 2022 г. оркестърът да се завърне в България с обогатена програма за  концерт под открито небе, изцяло съставена около произведенията на династията Щраус. 

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена има интернационален състав. Сформиран е през 90-те години на миналия век. Замислен като туристическа атракция в началото, той бързо натрупва популярност. През годините прави успешни гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай, където е посрещнат възторжено от местната публика. Репертоарът на Оркестъра включва произведения на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници. Верен е на виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на виенската класика, поради което няма конкуренция в австрийската столица.

Билети могат да се закупят и в мрежите на Ticketportal.bg, Eventim.bg и  https://bit.ly/3MtTkpL. При невъзможност за провеждане на събитието, парите на всички, които са закупили билети, ще бъдат възстановени от организатора. Организатор - Vienna Trend Events.

Интернет страница на дворцовия оркестър: https://www.schoenbrunnorchester.com.

Моля почакайте...