-

„Зелени библиотеки 2022“ в Борисовата градина

На 7 август (неделя) от 10.00 ч. до 14.00 ч. кампанията „Зелени библиотеки“ на Столична библиотека продължава в Борисовата градина.

Малките посетители ще могат да участват в програмиране с ботове пчелички, образова-телни STEM игри. Артистите от парти агенция „Маска“ с ръководител Цветомир Иванов ще забавляват малчуганите.

Литературната среща ще бъде посветена на творчеството на Марин Бодаков, който беше активен участник във всички „Зелени библиотеки“ през годините и инициираше и участваше в най-значимите кампании и събития на Столична библиотека. Творби на Марин Бодаков и свои стихове ще четат Кристин Димитрова, Том Филипс и Силвия Чолева. Авторите ще раздават и книги с автографи.

Посетителите ще могат да разгледат документалната изложба „Библиотеката на София разказва“. В Борисовата градина ще има и музикални изпълнения – ще участват Ели Раданова (вокал) и Венци Дреников (клавишни).

Популярната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“ продължава. Още на първата дестинация в парк „Гео Милев“ посетителите оставиха десетки свои книги и взеха нови интересни издания. В парка ще бъде и мобилният филиал Библиобус, от който читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома. Всички желаещи ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта, а децата ще получат подаръци – детски книжки.

Моля почакайте...