-

„Зелени библиотеки 2022“ в парка „Заимов“

Кампанията „Зелени библиотеки“ на Столична библиотека продължава в парка „Заимов“ на 6 август (събота) от 10.00 ч. до 14.00 ч. Децата ще могат да участват в програмиране с ботове пчелички, образователни STEM игри. Поетът и композитор Боби Мирчев ще изпълни свои популярни детски песни, а художникът Христо Кърджилов – ръководител на арт ателието – ще рисува с децата.

В поетичното четене ще участват поетесите Мирела Иванова, Амелия Личева, Анжела Димчева, както и младата авторка на приказки – 7-годишната Каталина Павлова.

Посетителите ще могат да разгледат документалната изложба „Библиотеката на София разказва“. Музикантът Георги Арсов ще се включи с изпълнения.

Популярната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“ продължава. Още на първата дестинация в парк „Гео Милев“ посетителите оставиха десетки свои книги и взеха нови интересни издания. В парка ще бъде и мобилният филиал Библиобус, от който читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома. Всички желаещи ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта, а децата ще получат подаръци - детски книжки.

Моля почакайте...