-

„Д-р Куку, д-р Пипи и Човешкото тяло“ – медицински клоуни образоват и забавляват малките пациенти в МБАЛББ „Света София“

Проектът „Д-р Куку, д-р Пипи и Човешкото тяло“ на сдружение „Метаморфози“, реализиран с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община, представя пред хоспитализираните малки пациенти в Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести „Света София“ образователни куклени миниатюри на медицинска тематика. Създадени специално за проекта, те запознават децата с основните системи и функции на човешкото тяло, като в болничните стаи заедно с медицинските клоуни влизат техните помощници – Сърцето, Мозъкът, Белият дроб, Стомахът и др. Придобили човешки характеристики, те разкажат на децата от какво се нуждаят, за да функционират правилно и да бъдат винаги „във форма“.

Медицинските клоуни, познати по света и като болнични клоуни, помагат на педиатричните пациенти да се справят със стреса и чувствата на страх, тъга и безпомощност, които често биват породени от неизвестното. През последните години сдружение „Метаморфози“ все по-устойчиво внедрява медицински клоуни в детските отделения на болниците.

Проектът „Д-р Куку, д-р Пипи и Човешкото тяло“  се реализира с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ – Направление „Активни публики“.

 

Моля почакайте...