-

Пето издание на SoFest

Столичният фестивал SoFest ще се проведе за пета поредна година в кино "Кабана" в парка пред НДК от 16 до 19 юни.

SoFest 2022 е част от Календара на културните събития на Столична община.

Събитията във всяка една от вечерите ще бъдат открити и водени от актрисата Гергана Стоянова.

На 16 юни темата е „Поп музика“. Меломаните ще се докоснат до иновативен музикален проект, създаден специално за петото юбилейно издание на SoFest. На една сцена ще видим неповторимите и обичани музиканти - Теодосий Спасов, Добрин Векилов-Дони, Хилда Казасян и Мирослав Костадинов-Миро. Част от уникалния концерт ще бъдат виртуозите Живко Петров – клавири, Димитър Карамфилов – бас и Христо Йоцов – ударни. Публиката ще чуе характерни ритми и мелодии и ще се наслади на инструменталните и вокални умения на музиканти, покорили не само Балканите, но и целия свят. Любимите на публиката певци ще представят и свои нови сингли. 

Вечерта на 17 юни ще е подчинена на темата „Балкани“. Смехът и забавата ще са гарантирани чрез събиране на сцената на SoFest на литературното и музикално изкуство. Гостите на фестивала ще се насладят на специално написани за SoFest балкански приказки от авторите на „Пощенска кутия“. Текстовете на обичаните литературни експериментатори ще бъдат представени с неоспорим талант и чувство за хумор от Ники Станоев, Цветелина Цветкова, Гергана Стоянова, Филип Буков, Камен Алипиев-Кедъра, Дарин Ангелов и Любомира Башева.

За първи път на живо пред българска публика на SoFest ще гостува дуетът „Дац и Александар“. Нашумелите артисти от Северна Македония и техният ди джей ще взривят публиката с концерт, на който ще изпълнят песни, станали хитове по време на карантината, с над половин милион гледания на всяка в музикалните платформи. Това са „Все още ми липсваш“, „Корона чао“, „Ваксина“, „Ангелина“, „Обичай ме“, „Охридски череши“, „Целувката на Анна“, „Душа бакшиш “ и микс от песни от бивша Югославия, България и региона. 

Третата вечер на фестивала ще е подчинена на „Поп рока“. На 18 юни в кино "Кабана" ще се срещнат една от най-добрите и запомнящи се български актриси – Силвия Лулчева, и талантливият актьор и певец с виртуозен глас Владимир Михайлов с рок бандата му REWIND. Публиката на SoFest ще се наслади на комедийния спектакъл #Мъжътмиевиновен с участието на Силвия Лулчева. За него авторът Лиза Шопова казва: „Ако още сте на съседната маса и ви става смешно, значи сте мъж. А ако от чутото ви залива вълната на съмнението, значи сте жена. И в двата случая сте в капана.“ След представлението, което гарантира много смях, комични ситуации и добро настроение, група REWIND ще взриви публиката със страхотния и разнообразен репертоар от световни хитове и свои авторски песни. Стилът на младата група е зареждащ, а музикантите Владо Михайлов – вокал и китара, Миша Ненова – цигулка и глас, Юрий Божинов – бас китара, Мартин Профиров – барабани, Мишо Шишков – пиано, гарантират купон и забавление за публиката на фестивала.

На 19 юни SoFest 2022 ще е с тема „Поп културата“. Фестивалът ще зарадва публиката със стендъп концерт с много нови монолози и с участието на певицата Вяра Панталеева. Музикалният спектакъл "Още една жена каза" на Здрава Каменова е поредица от смешни истории от живота на певиците и сценаристите.

Неделната вечер ще продължи с концерт на RAFFI and Live Band. На сцената ще видим Рафи Бохосян – вокал, Радо Казасов – барабани, Пламен Денчев – клавишни, Денис Попстоев – клавишни и сакс, Владислав Мичев – тромбон, Евден Димитров – бас, и Илин Папазян – китара. Младите и талантливи музиканти ще зарадват публиката със съвкупност от авторска музика, кавър версии на стари български песни, различни интерпретации на популярни парчета. Ще има и имитационна част в програмата, в която Рафи преминава през различни образи и превъплъщения по модела на телевизионното предаване „Като две капки вода“. За доброто настроение на зрителите ще се погрижат и танцьорите от балет Skywalkers. За един уникален завършек на SoFest 2022, опитът ще подаде ръка на младостта – Рафи ще представи млад музикант – дебют изненада, който ще има възможността да се докосне до голямата сцена.

SoFest 2022 ще предложи активен културен живот за децата. В рамките на три поредни дни в дневната програма на фестивала ще има концерти на Жени Кринчева, вокалните групи “Палави ноти“, “ Звездолет“, "Мики Маус" и  ученици от Национално музикално училище "Любомир Пипков". Детската програма на SoFest 2022 ще предложи на малчуганите занимателни, образователни и арт ателиета. Под мотото „КОД: Отговорни заедно“ Съюзът на пивоварите в България съвместно с Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите ще организират работилници за деца и младежи.

И тази година SoFest има своята благотворителна кауза. Фестивалът ще прояви съпричастност към Театрално студио "Смехурко" с ръководител Цвете Лазарова. В момента в школата се обучават 65 деца, разделени в четири възрастови групи. Всеки, който иска да ги подкрепи, може да намери допълнителна информация на страниците на SoFest.

През трите фестивални дни ще се проведе и тематичен SoFest базар на български и балкански производители, които в основата на своята дейност са поставили чистата храна, здравето и качеството за децата и семейството. Те ще представят свои авторски произведения.

Дневната програма ще е с гарантиран свободен вход от 09:00 ч. до 17:00 ч. на 17 и 18 юни и от 12:00 до 17:00 ч. на 19 юни. В неделната сутрин от 10:30 ч. чаровният веселяк – актьорът и фокусник Ненчо Илчев ще потопи гостите на SoFest в загадъчното изкуство на илюзиите с неговото „Магическо шоу“.

Билети за четирите фестивални вечери и неделната сутрин можете да намерите в мрежата на Ивентим

 

Моля почакайте...