-

"Прошепнати мечти" – концерт, посветен на творчеството на Александър Бръзицов

На 21 май от 19.30 ч. в зала "България" ще се проведе концерт "Прошепнати мечти", посветен на наследството на композитора Александър Бръзицов.

Орлин Павлов ще изпълни "Да започнем отначало", която записа в дует с Орлин Горанов в саундтрака към филма "Завръщане 2". Многоликият талант Влади Михайлов ще е кавалерът до джаз вокала Марина Драгомирецкая в песента "Докато питаш" и до младия творец Елеонора Лонтова в емблематичния дует "Думите отлитат".

На сцената ще се качат също двукратният носител на ИКАР за "Златен глас" Симеон Владов, джаз певицата Весела Морова, талантливият вокалист и радио водещ Петър Петров и млади артисти от Училище за певци DStars – Виктория Филипова, Неда Кралева, Теа Николова, Зорница Лонтова и Кристина Кръстева.

Специално сформиран оркестър с диригент Славил Димитров и едни от водещите имена на българската джаз сцена – Тодор Бакърджиев, Даниеле Феббо, Атанас Попов и други, ще партнират на изпълнителите. Водещ на събитието е Светослав Николов,
програмен директор на Jazz FM радио.

Концертът “Прошепнати мечти” е своеобразен поклон пред творчеството на незабравимия български композитор Александър Бръзицов, направен през нов свеж поглед на дебютиращи и утвърдени музиканти на прага на осемдесетата година от неговото рождение. Александър Бръзицов оставя следа в историята на българската симфонична, оперна, театрална, поп и джаз музика. Той е автор на едни от най-популярните песни на българската сцена – "Прошепнати мечти", "По никое време", "Пътища обратни" и много други. Песните му звучат в много български филми и са изпълнявани от едни от най-големите имена в българската популярна музика.

Моля почакайте...