-

Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик"

От 9 до 19 май на различни сцени в София ще се проведе 15-oто издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик", а екипът му приканва да застанем заедно срещу статиката и срещу войната. Програмата е съставена от 7 международни и 13 български продукции, DJ партита, танцова лаборатория и др.

"Антистатик" се организира от Фондация "Брейн Стор Проджект", Асоциация "Информбюро" и Сдружение "Номад Денс Академи България", с финансовата подкрепа на Столична община - Календар на културните събития.

"Танцувай, за да те танцуват" е символичен двупосочен призив – от артистите от предишните десетилетия в танца към идващите след тях, както и от "Антистатик" към публиката. Представленията в програмата на фестивала заемат пространството на сцената с индивидуален артистичен почерк и изявени хореографски решения, не се страхуват да подлагат на съмнение стереотипите на тялото и чрез съвременния език на танца задават въпроси и провокират размисли." – споделят тримата създатели на фестивала Ива Свещарова, Вили Прагер и Стефан А. Щерев.

Фестивалната програма завършва на 19 май от 19.30 ч. в "Топлоцентрала" с "Предметиране" на  хореографа, изпълнител и майстор на импровизацията Ян Розман (Словения). Представлението е интуитивна реакция на света от предмети, с които сме заобиколени, затова на сцената той се конфронтира с всевъзможни предмети наоколо и усещанията и идеите, които те предизвикват. 

Повече подробности за програмата на "Антистатик" можете да откриете на antistaticfestival.org.

Моля почакайте...