-

"Фестивал на лауреатите" представя рецитал на валдхорниста Виктор Теодосиев

На 19 май от 19.00 ч. в зала БИАД шампионът по първи награди от международни конкурси Виктор Теодосиев (валдхорна) ще изнесе рецитал, част от "Фестивал на лауреатите", реализиран с подкрепата на Столична община – Програма "Култура". На рояла ще бъде Григор Яковчев.

Виктор Теодосиев е роден през 2005 г. в София. Той е трето поколение валдхорнист – неговият дядо е дългогодишен член на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, а неговият баща е соло валдхорнист на Симфоничния оркестър на БНР и професор по валдхорна в Националната музикална академия "Проф. П. Владигеров".

Виктор започва да свири на валдхорна на 12-годишна възраст, получава първите уроци от своя баща. Талантът му е забелязан от музикантската общност още в първите месеци на обучението и той е поканен да участва в многобройни концерти и продукции.

През 2018 г. е активен участник в майсторския клас на изтъкнатия валдхорнист и изпълнител на алпийски рог Аркадий Шилклопер (Русия, Германия) в НМА.

През 2019 г. Виктор Теодосиев е приет в НМУ “Любомир Пипков” в класа по валдхорна на проф. Владислав Григоров с най-висок успех от всички кандидати с духови инструменти във випуска.

Виктор Теодосиев участва в състава на "Европейски младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE" – 2019, който включва участници от 11 европейски държави. Оркестърът изнася мащабен концерт на прочутия Римски стадион в Пловдив.

През 2019 г. Виктор кандидатства и е одобрен за участник в Summer Music Academy Kroměříž в класа на световноизвестния чешки валдхорнист Радек Баборак. Той е най-младият активен участник сред валдхорнистите в академията, с негово изпълнение на концерт за валдхорна от В.А.Моцарт е открит първият от поредицата концерти.

Виктор Теодосиев е лауреат на редица престижни награди.

Моля почакайте...