-

"Дни на украинското кино" в Дом на културата "Искър"

"Дни на украинското кино" продължават в София и през май - от 16 до 19 май Общински културен институт Дом на културата "Искър" ще бъде домакин на прожекциите. Всички филми ще са със субтитри на български език.

Инициативата е част от Световния благотворителен филмов маратон в подкрепа на Украйна (CinemAid Ukraine Charity Film Marathon). Организатори на събитието са Столичната община, Посолството на Украйна в Република България и Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна". Домакин на украинското кино през април беше Общински културен институт "Надежда". Прожекциите са със свободен вход, но посетителите могат да правят дарения. Събраните средства ще бъдат дарени на СУОБ "Мати Украйна", които ще бъдат използвани за закупуване на консумативи (SD карти, зарядни устройства и др. консумативи) за екипа на общността "Жълтия автобус", който пътува из Украйна и документира трагичните събития от руската агресия. 

Благотворителният филмов маратон е иницииран от Държавната агенция за кинематография на Украйна съвместно с Украинската филмова академия, Асоциацията „Дивись українське“, Украинската филмова асоциация, КП „Киивкинофилм, ГО „Съюза на предприемачите на телевизията и филмовата индустрия“, ГО „Нарешті“, БО „БФ Двері“ и ГО „Център за развитие на творческите индустрии“.

ПРОГРАМА – ОКИ ДОМ НА КУЛТУРАТА „ИСКЪР“:

Адрес на Дом на културата „Искър“: бул. „Кръстю Пастухов“ №23, тел.: 02 979 04 79. Транспорт: трамвай №20 и трамвай №23, автобус №88 и автобус №604, в близост до метростанция „Искърско шосе“.

www.dk-iskar.com

16 май, 19:00 часа – "Моите мисли са тихи"

17 май, 19:00 часа – "Благородни щураци"

18 май, 19:00 часа – Алманах "Всичко започва в Киев!"

19 май, 19:00 часа – "Толока"

Повече информация за филмите вижте тук.

 

Моля почакайте...