-

Спектакъл PURE /youth/ на Християн Бакалов в Дом на културата "Красно село"

13 - 14 май, петък и събота, Общински културен институт Дом на културата "Красно село"

Спектакъл PURE /youth/

В парковото пространство и залите на Общински културен инстут Дом на културата "Красно село" българо-френският визуален артист Християн Бакалов ще представи спектакъла PURE /youth/, в който участват ученици от 8 клас на 51. СОУ "Елисавета Багряна".

PURE e aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс. Осъществява се с участието на доброволци-непрофесионалисти от различна възраст, без предварителна сценична подготовка. Зрителят е потопен в различни преживявания, които провокират въображението му и изследват усещането му за реалност и имагинерност. PURE е втората част от трилогията, вдъхновена от идеята на Спиноза за ВЕЧНОСТ, поставяйки въпросите за раждането и смъртта.

- Как се раждат представите ни за самите нас и света?

- Как ги осъзнаваме и боравим активно с тях, или просто ги оставяме да отекнат в нас?

PURE е колективен ритуал, който изследва същността на нашето човешко състояние чрез преживяване с повишена интимност. Всяка инсталация е уникална и се създава спрямо пространството, в което се случва, преживяването на отделния зрител е напълно индивидуално.

Спектакълът PURE /youth/ е част от програмата Fair Arts и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", в партньорство с Общински културен институт Дом на културата "Красно село" и 51. СОУ "Елисавета Багряна". Спектакълът е част от програмата на фестивала "Антистатик".

13 и 14 май, 12.00 ч. - 18.00 ч., парковото пространство и залите на Дом на културата "Красно село"; на всеки 20 минути влизат по двама човека. Вход с билети. Билети ще намерите на касата на Дом на културата "Красно село" (за деца - 12 лв., за възрастни - 20 лв.).

Моля почакайте...