-

9 май - Ден на Европа: Инсталацията "PURE/Ukraine" на Християн Бакалов в подкрепа на Украйна

На 9 май - Ден на Европа, артистът Християн Бакалов ще преобрази фасадата на Френския институт в България с инсталацията "PURE/Ukraine". Създадена в цветовете на знамената на Франция и Украйна, тя символизира надеждата за мир, живот и съпричастност към украинския народ.

"Зрителите ще се потопят в нови преживявания, които ще провокират въображението им  и ще изследват усещането им за реалност и имагинерност", споделя Християн Бакалов.

Програмата включва рецитал на украинската цигуларка Юлия Рубанова, (първа цигулка, Фолкс опера Виена), изпълнения на група Latino Kopeles, която ще покани присъстващите на площад "Славейков" да запеят с изпълнения на известни песни от Испания, Португалия, Италия, Франция, България и Украйна, в чиято подкрепа събитието се организира. Ще бъде представена благотворителната интерактивна изложба "Малките свидетели на войната", организирана от Kids Creativity Museum Kyiv и 121 Agency.

Събитието се организира от Френското посолство и Френския институт в България, българския клъстър на EUNIC - Европейската мрежа на културните институти - и по-специално с Посолството на Австрия в България, Посолството на Кралство Испания в България и Институт Сервантес - София. Събитието е включено в българската програма на Френското председателство на Съвета на ЕС и се реализира с подкрепата на Столична община.

 

Повече информация за програмата можете да откриете на www.institutfrancais.bg.

Моля почакайте...