-

"Истинска Магия" на Forced Entertainment в "Топлоцентрала"

На 28 и 29 април от 19.30 ч. в Голямата зала на Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" Forced Entertainment, определена от вестник "Гардиън" за "най-добрата експериментална компания на Обединеното кралство", ще покаже театралния спектакъл "Истинска магия", който дебютира с награда на публиката на Единбургския театрален фестивал.

Легендарният театрален колектив, основан в Шефилд от Тим Ечълс, пристига у нас за втори път след участието си на 21-ия Международен театрален фестивал "Варненско лято" (2018). Една от най-ценните експортни стоки на английския театър за последните 20 години, Forced Entertainment е експериментална компания с десетки международни признания и непрекъсната творческа дейност от своето създаване.

Спектакълът "Истинска магия" (Real Magic) ще гледаме за първи път в България в изпълнение на добре познатите артисти от трупата Ричард Лоудън и Клеър Маршал, придружени от гост актьора Джери Килик.

"Истинска магия" повежда зрителите на почти халюциногенно пътуване в запленяващ виртуозен спектакъл за големите системи, малките капани в тях и нуждата от промяна. Спектакълът рисува картина на борбата, комичното повторение и абсурда. Под звуците на повтарящи се аплодисменти и изкуствен смях, трима артисти участват в невъзможна илюзия – смесица от телепатичен трик, кабаретно представление и кошмарно телевизионно шоу, която ги връща отново и отново в моменти на надежда и загуба, в свят на съмнения и втори шансове, вариации и изкривени трансформации.

Какво е театърът? "Може би парче време или пространство, сякаш отделени от другите време и пространство, за да можем да ги погледнем. Това чувство за събитие, различно от всекидневния живот – събитие, с което постоянно трябва да се справяме, с което трябва да се съобразяваме или пък да се опитваме да преодолеем дистанцията с него – бих се спрял на подобно определение", казва Тим Ечълс пред essentialdrama.com.

Forced Entertainment е организация в националното портфолио на Арт съвета на Англия. "Истинска магия" идва по покана на РЦСИ "Топлоцентрала" и с подкрепата на Британски съвет в България.

Моля почакайте...