-

"Отражения от пазара" - първата самостоятелна изложба на Петра Димитрова

"Отражения от пазара" – първата самостоятелна изложба на Петра Димитрова

20 април – 20 май 2022 г.

Галерия „Сердика“ представя "Отражения от пазара", живопис и монотипия, в първата самостоятелна изложба на младата Петра Димитрова, вдъхновена от ежедневието на Женски пазар със своите множеството незабележими персонажи, случки, ситуации.

"Като автор винаги съм се вълнувала от хората около нас, от средата, в която живеем и какво може тя да "каже" за нашето общество. Женският пазар е изключително цветно и изпълнено с живот място, където се сблъскват различни хора с различни професии и интереси. Средата на пазара може би най-точно отразява живота – шарен, хаотичен, непредсказуем, както и "борбата" за насъщния и неговата употреба. Всеки купувач като насън бърза да купи нужните му продукти, а продавачът остава загадка. Това исках да направя с тази изложба – да открехна вратата, да покажа как всяка една част отразява нашия живот и как всеки може да намери нещо за себе си в хаотичната обстановка на пазара.", казва Петра Димитрова.

"Отражения от пазара" може да бъде видяна от 20 април до 20 май 2022 г. в арт пространството на галерия "Сердика" на Женски пазар, която се намира в обновената част на пазара. 

Моля почакайте...