-

"Часът на Земята" с фокус върху мира, отбелязваме празника на планетата с арт мозайка от капачки

На 26 март от 10.00 ч. до 18.00 ч. пред високотехнологичната интерактивна инсталация "Един човек" в Градската градина ще се проведе ателие за мозайки "МозайКАП". Всеки посетител ще може да се включи в изработката на мозайката от над 4000 цветни пластмасови капачки – ателието е подходящо за деца и възрастни, а входът е свободен. Арт инсталацията ще бъде под формата на нашата планета и е посветена на Международната екологична инициатива "Часът на Земята". Ателието за мозайка е част от музейната програма "Образование чрез изкуство" на Център за неформално образование и културна дейност АЛОС и се реализира с финансовата подкрепа на Столична програма "Култура".

Часът на Земята е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. Тя се провежда за 15-а поредна година в повече от 190 държави. Тази година WWF България посвещава кампанията си на мира, защото мирът между хората е първата крачка по пътя към хармоничното съжителство между човека и природата.

На 26 март зелената светлина на светофари в центъра на столицата ще свети под формата на зелени сърца. Емблематични софийски сгради ще притъмнят фасадите си между 20.30 ч. и 21.30 ч. Сред тях са храм-паметникът "Св. Александър Невски", Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, Националният археологически музей, паметникът на Васил Левски, статуята "Света София" и други.

Моля почакайте...