-

"Топлоцентрала" посреща моноспектакъла „Хитът на сезона“ със Здрава Каменова

След танцовия пърформанс “Алея на космонавтите“ на трупата “Саша Валц и гости” и моноспектакъла “Бартълби” на Марий Росен с участието на Александър Митрев, Регионален център за съвременни изкуства “Топлоцентрала” посреща новата пиеса на Благой Бойчев „Хитът на сезона“.

Премиерните представления на спектакъла, в който участва Здрава Каменова, са на 7 и 8 декември.

„Хитът на сезона“ разказва за авторка, която трябва да напише пиеса за престижен театър. Срокът й вече изтича, а написаните едва няколко думи предизвикват турбулентност...

Регионалният центърът за съвременни изкуства “Топлоцентрала” възникна като мащабна инициатива, събрала енергията на независимата арт сцена с усилията на Столична община и подкрепата на чуждестранни културни институти и мрежи.

“До края на 2021 г. на сайта на “Топлоцентрала” ще бъде публикувана отворена покана към всички български артисти, които ще могат да кандидатстват с готови продукции или за копродукция с “Топлоцентрала”. През февруари 2022 г. кураторският ни екип, който стои зад българската селекция до края на тази година, ще обсъди и избере първите продукции в българската програма на "Топлоцентрала" и за следващата календарна година. Те ще се играят през април, май и юни. След това ще има втора отворена покана. Съдържанието ще бъде 50% курирано и 50% с отворени покани“ – обяви Веселин Димов, временно изпълняващият длъжността директор на “Топлоцентрала”.

Моля почакайте...