-

"Киномания" представя специално адаптирана прожекция на филма "Пътуване към мечтата", посветена на Международния ден на хората с увреждания

На 2 декември от 18.00 часа в кино „Люмиер” ще се проведе специално адаптирана прожекция на филма „Пътуване към мечтата“. Филмът е едно от специалните събития на фестивала „Киномания“ и се реализира съвместно с фондация „Светът на Мария“ и с подкрепата на Програма „Култура” на Столична община.

„Пътуване към мечтата“ е създаден в духа на пътешествията на Марк Твен – история за най-голямото приключение в живота на Зак – млад мъж със синдром на Даун. Зак избягва от пансиона, в който живее, среща се с Тейлър, който има своите проблеми и преследвани двамата пътуват из щата Каролина, за да сбъднат мечтата на Зак да стане професионален боец.

Ролята на Зак се изпълнява от актьора със синдром на Даун Зак Готсаген. Той среща случайно режисьорите на филма – Тайлър Нилсън и Майкъл Шварц. Искрено им споделя, че иска да бъде кинозвезда. И когато те се опитват по възможно най-дипломатичен начин да му обяснят, че това е нереална цел, той просто им казва: „Тогава вие напишете и режисирайте филм и аз ще бъда неговата звезда“.

Филмът е със субтитри и симултанен превод чрез индивидуални приемници и слушалки, което позволява да бъде гледан от хора, които се затрудняват в четенето на субтитри.

Прожекцията е посветена на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания.

"Киномания" е част от Календара на културните събития на Столична община.

Моля почакайте...