-

"Елхите на таланта" на фондация “Стоян Камбарев” ще грейнат отново в София

За трета поредна година „Елхите на таланта“ сбъдват мечти чрез благородната си мисия 3 в 1: "Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на нова иглолистна гора!".

Благотворителната кампания на фондация „Стоян Камбарев“ се осъществява с подкрепата на Столична Община.

„Елхи на таланта“ е Коледна социална и екологична кампания на фондация „Стоян Камбарев“ в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда и на талантите на фондацията. Всеки може да направи дарение, закупувайки своя жива приказно украсена елха.

Всички красиви живи двуметрови елхи ще бъдат разположени от 1 декември 2021 г. до 30 януари 2022 г. в парка до НДК и ще водят към голямата коледна елха на Столична община.

През пролетта тази година Гората на Таланта в Южния парк се разрасна с още 30 дръвчета. Благодарение на големите сърца на дарители, фондация „Стоян Камбарев“ успя да подкрепи 13 талантливи деца от многодетни семейства в нужда, които получиха едногодишни творчески стипендии, за да покрият разходите за изкуството, на което са се отдали. Средства останаха и за основния фокус на дейността на фондацията, а именно 10 едногодишни стипендии на нейни артисти и лауреати, както и подкрепа за няколко късометражни филма и спектакли.

Младата режисьорка Стефани Райчева създава документалния филм “Елхи на Таланта”, който разказва по поетичен начин за съдбата и мечтите на 7 от избраните талантливи деца, подкрепяни от фондация „Стоян Камбарев“. Вижте трейлър на филма на: https://www.youtube.com/watch?v=QRBj5hOE4xQ.


Официалния клип с посланиците на кампанията можете да видите на: https://www.youtube.com/watch?v=AYFHqSdwM8cюю.

Моля почакайте...