-

Премиера на книгата "Забравените самотници. Непознати софийски истории", издадена с подкрепата на Столична програма "Култура"

Премиера на книгата "Забравените самотници. Непознати софийски истории" от Искра Ценкова

30 ноември, 19.00 часа, Клуб "Журналист" на Съюза на българските журналисти

Вход със зелен сертификат.

Книгата се издава с подкрепата на Столична община - Програма "Култура".

„Забравените самотници“ е третата книга от поредицата "Непознати софийски истории" на Издателска къща „Авлига“ с автор журналистката Искра Ценкова.

Както и в първите си две книги („Спомени зад оградата“ и „Между кръста и петолъчката“), авторката повежда из улиците на стара София, спира се пред портите на известни българи, като ги одухотворява с трогателните им истории. Това вълнуващо пътешествие из безвъзвратно отминалата действителност разбулва и част от тайните на бързо променящия се столичен град.

От книгата ще научим кой прибира в дома си сърцето на убития Алеко Константинов, какво крие в мрачната си софийска квартира поетът Теодор Траянов, защо швейцарският архитект Хайнрих Майер се заканва да съди българските академици. Домът и животът на всеки от героите на тази книга са малко късче от пъстрата историческа мозайка на столицата, която авторката неуморно подрежда.

 

Моля почакайте...