-

"Вечер на миниатюрите" - Showcase#6: “Вдъхновени и готови за финал”

"АТОМ Театър" с подкрепата на Столична община ще реализира шестото последно събитие от проекта “Вечер на миниатюрите” `2021.

На 27 ноември от 19.30 ч. в Национален студентски дом ще бъдат представени три артистични екипа, част от Селекция 6. Те ще покажат своите вълнуващи миниатюри, а на финала заедно с публиката ще имат възможността да участват в отворена дискусия, ще споделят своето мнение и ще отговарят на въпросите на публиката!

→ perform my Reality? е продължение на дебютната видео-арт творба Reality? на Петя Пеева, която засяга проблема с насилието срещу жени. Липсата на идентифицираща информация относно извършителя е в основата на произведението. Тя се явява като метафора за мълчанието на обществото.

Нужно ли е да чакаш и на теб да ти се случи, за да предприемеш действие? Кога е времето да предприемеш нещо? Има ли подходящо време? Как можем да сме сигурни, че наистина има проблем? Правилно ли е да се намесваме в „чужди работи”? А, ако не се намесим ставаме ли съучастници в случващото се? …

Идея и хореография - Петя Пеева. Участват - Сирма Кунчева, София Христова и Емилия Тончева.

→ TYRED е танцова миниатюра по идея на Христо Желев. Творбата изобразява перипетиите на Човека, който е въвлечен в „колелото на живота“, въплъщението на Душата в тежкия материален свят, метафорично представен в танцовата миниатюра като гума на кола. Гумата съдържа в себе си качества, съответстващи на земното, телесното, тежкото, мръсното.

Танцьор и хореограф - Даниел Денев. Идея - Христо Желев.

→ “Къде си” е дебютираща танцова миниатюра на Габриела Янкулова, вдъхновена и създадена изцяло за “Вечер на миниатюрите”. Обхващаща 5 състояния - пъстри, дълбоки, смиряващи.

Мястото е тук и сега, а пътуването е споделено и някак вечно. Пътуването към любовта, която никога не е била извън нас.

Къде си, когато си мислиш, че те има? Възможно ли е да те няма? Важно ли е да бъдеш тук и сега и какво означава това? Попадал ли си в дълбочината на въпроси, на които не знаеш къде ще им излезе краят, ако имат такъв? Те водят ли те по пътя ти?

Артисти - Анита Бакалова, Габриела Янкулова, Искра Дукова, Савина Тодорова, Теодора Христова. Музика - Добромир Кисьов.

“Вечер на миниатюрите” се организира от "Атом Театър", насърчава артисти от сферата на съвременния танц в България да представят своето творчество и създава поле за изява и сътрудничество между артистите.

Проектът “Вечер на миниатюрите” се реализира с подкрепата на Столична Община – Програма „Култура“.

Моля почакайте...