-

Отворена среща-беседа #10 с доц. Възкресия Вихърова

Район "Средец" продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/ интелектуалци и публиката, в които се води открит разговор, обменят се идеи, енергия и "ноу-хау" за изкуството, живота и света.


На 24 ноември (сряда) от 19:00 ч., в Народно читалище "Славянска беседа - 1880 ще се състои десетото събитие от поредицата, гост ще бъде режисьорът доц. Възкресия Вихърова. Водещ - Радослав Чичев.

Вход свободен. Срещата ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Инициативата се реализира с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития.

Възкресия Вихърова завършва режисура и актьорско майсторство във ВИТИЗ през 1983 г. и специализира при проф. Кафиц в Гьоте институт във Виена от 1994 г. до 1995 г. Дебютната й постановка е "Дневникът на един луд" на сцената на театъра в Димитровград.
През 1991 г. основава департамент ”Театър” в Нов български университет. Възкресия Вихърова е автор и директор на бакалавърската програма по актьорско майсторство и режисура в департамента, ръководител е на университетския "Театър на Голия охлюв". През сезон 1989 – 1990 г. създава спектакъла "Бит" по текстове на Иван Хаджийски, който става и основа за обучение на студентите.

Моля почакайте...