-

Годишни награди за върхови постижения в областта на музикалното и танцовото изкуство „Кристална лира“

В Деня на народните будители – 1 ноември (понеделник), Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и "Класик ФМ Радио" ще връчат годишните награди за върхови постижения в областта на музикалното и танцовото изкуство „Кристална лира“. Церемонията ще започне в 19.00 часа в Софийската опера и балет. 

Акцент в гала концерта ще бъде отбелязването на 120 години от създаването на СБМТД. Церемонията ще бъде открита от председателя на СБМТД – Станислав Почекански.

Наградите се присъждат в 17 категории. Ще бъде връчена Наградата „София“ на Столична община, Специалната награда на СБМТД, Специалната награда на Министерството на културата, Специалната награда на „Кантус Фирмус“, както и Награда на слушателите на "Класик ФМ Радио".

Тази година наградите „Кристална лира“ се присъждат за постижения, реализирани през изминалите два концертни сезона/ учебни години. Сред номинираните са редица известни български изпълнители, състави и педагози, реализирали успешни проекти с висока художествена стойност в периода 2019 - 2021 г. Вижте ги на: ubmd.bg.

Моля почакайте...