-

Фотографски фестивал "Фодар"

11-ото издание на фотографския фестивал “Фодар” представя одобрените от международното жури колекции. Общата изложба под мотото „Днес е утрешното вчера“ е подредена в Музея на социалистическото изкуство (ул. „Лъчезар Станчев“ №7). В изложбата участват 22 автори от 13 страни.

Темата предполага исторически поглед към действителността и същевременно попада в сърцевината на феномена „фотография“. Пандемичната ситуация, изолацията, ограниченията се отразяват както на ежедневието на всеки от нас, така и на функционирането на обществото като цяло. Историите от тазгодишния конкурс срещат с първата вълна на Ковид-19 в Италия, оцеляването на орангутаните на остров Суматра, действията на режима във Венецуела, трафика на забранени от ислямските власти стоки в Иран, маслиновите горички в Южна Италия - Район "Саленто", поразени от бактерия и оставили без поминък много хора.

Българските автори са насочили вниманието си към забравата и разрухата, която може да се открие на много места в страната.

На 21 октомври председателят на фондация „Фодар“ д-р Антоан Божинов ще изнесе лекция на тема „Фотографията – пространство на колективната памет“.

Фестивалът се организира с подкрепата на Столична община - Програма "Култура".

Моля почакайте...