-

Рекорден брой участници в XXI Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет

16 млади оперни певци от 7 държави избра Райна Кабаиванска за обучение в майсторския клас Raina Kabaivanska School. Познати за българската публика и не за първи път в класа са Александрина Михайлова – лауреат на конкурсите „Гена Димитрова“ (Плевен), Premio Etta e Paolo Limiti (Милано) и конкурса за млади изпълнители на Академия Ла Скала; Мила Михова – лауреат на Академия Росиниана в Пезаро; Весела Янева – солист на Софийската опера и балет; Йосиф Славов. Класирани са още представители на Аржентина, България, Италия, Русия, Украйна и Южна Корея.

Младите певци ще завършат обучението си с Гала концерт в Софийската опера на 1 октомври, диригент ще е маестро Найден Тодоров. Тогава ще бъдат обявени и новите стипендианти на дарителски фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ, които ще получат възможност да продължат обучението си в Италия.

Майсторският клас на Райна Кабаиванска е част от Календара на културните събития на Столична община. За организацията на юбилейното му издание през 2020 г. и за създадените условия за усъвършенстване и сценична изява на млади таланти в сферата на оперното изкуство, д-р Георги Текев - изпълнителен директор на Нов български университет, беше отличен на 17 септември, когато се връчиха Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Моля почакайте...