-

"ГЛЕДАНЕ С РАЗБИРАНЕ" - Културно-образователна програма, част от проекта на Столична община „Кристо и Жан-Клод: Срещи без раздяла"

Фондация „Изкуство – Дела и документи“, Столична община и Гьоте-институт България представят "ГЛЕДАНЕ С РАЗБИРАНЕ" - Културно-образователна програма, част от проекта на Столична община „Кристо и Жан-Клод: Срещи без раздяла".


Септември - ноември 2021 г.
Вход свободен на всички събития, спазват се актуалните противоепидемични мерки.


През септември 2021 г. целият свят насочва поглед към Париж и последния проект на Кристо и Жан-Клод. А докато тече мащабната инсталация на опакованата Триумфална арка, София почита двамата художници и творчеството им чрез серия от събития, организирани от Столична община. Наред с изложбата с фотографии на Волфганг Фолц „Кристо и Жан-Клод. Живот=Творби=Проекти“ в СГХГ, изложбите на открито с плакати от колекцията на НХА и редица лекции и издания, Столична община ще предложи и съпътстваща културно-образователна програма, организирана от фондация „Изкуство – дела и документи“.


„Гледане с разбиране“ е серия от събития за широка аудитория и представители на различни поколения. Целта на програмата е да скъси дистанцията с публиката, да представи на достъпен език и да отвори диалог с посетителите за творчеството на Кристо и Жан-Клод и връзката им с България. Чрез серия от турове, работилници и аудио-разходки, програмата цели да предложи нов тип изживяване на изкуството на Кристо и Жан-Клод.
В нея са включени: безплатни турове в изложбата в СГХГ, специализирани посещения за в хора в пенсионна възраст, детски архитектурни работилници, както и аудио пърформанс-разходка по пиеса на Мартина Новакова и Мигел Валентин.

Всички събития са с вход свободен. За някои от тях има задължителна предварителна регистрация.


ГРАФИК НА СЪБИТИЯТА:
   

АРХИТЕКТУРНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
За деца между 6 и 12 г.
Със задължително предварително записване на: arch4children@gmail.com. 

11.09., 11:00-13:00 ч. – „Архитектурна гимнастика“ – на открито – ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
02.10., 11:00-13:00 ч. – „Триумфалната арка“ – на закрито
09.10., 11:00-13:00 ч. – "Да опаковаме в парка“ – на открито – ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
23.10., 11:00-13:00 ч. - „Триизмерни структури малки“ – на закрито
06.11., 11:00-13:00 ч. - „Триизмерни структури в реален мащаб“ – на открито – ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ


СЪБОТНИ ТУРОВЕ в изложбата "Кристо и Жан-Клод: Живот=Творби=Проекти" в СГХГ
Без предварително записване, с ограничен капацитет!
2.10., 13:00 ч., сборен пункт пред СГХГ
9.10., 13:00 ч., сборен пункт пред СГХГ
23.10., 13:00 ч., сборен пункт пред СГХГ
06.11., 13:00 ч., сборен пункт пред СГХГ

ТУРОВЕ В ИЗЛОЖБАТА ЗА ХОРА В ПЕСИОННА ВЪЗРАСТ
С предварително записване, капацитет до 10 души

ПЪРФОРМАНС РАЗХОДКА от Мигел Валентин и Мартина Новакова


„Гледане с разбиране“ е дългосрочна инициатива на фондация „Изкуство – дела и документи“ за медиация в сферата на съвременното изкуство, включваща разработване и организация на образователни програми - изложбени турове, работилници, лекции, изложбен дизайн и експериментални формати. Настоящата Културно-образователна програма е част от проекта на Столична община „Кристо и Жан-Клод: Срещи без раздяла“.

Партньори: Детска архитектурна работилница и Гьоте-институт България.

Моля почакайте...