-

Финал за тазгодишния сезон на „Зелени библиотеки в парковете на София“

Седмият сезон на лятната кампания на Столична библиотека „Зелени библиотеки в парковете на София“ завършва с гостуване в Западния парк - на 28 август (събота), както и пред хижа "Алеко" в парк “Витоша” - на 29 август (неделя). Събитията са от 10.00 ч. до 14.00 ч.

В рамките на кампанията „Зелени библиотеки“ и инициативата „Библиотека в Планината“ за шести път Столична библиотека съвместно с Дирекция на Природен парк "Витоша" и Българския туристически съюз участва в традиционното честване на организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх през 1895 г. и създаването на туристическо движение в България. 

В програмата за децата ще участват клоуни от Атракционен клуб „Найя“, предвидени са занимателни игри с ботове - пчелички и с мисловни карти, рисуване. За малчуганите ще има подаръци – детски книжки, а Зорница Христова ще представи в Западния парк книги за деца на издателство „Точица”.

Библиобусът ще предложи 1500 нови книги за читателите на Столична библиотека. В Западния парк ще гостува тематичната изложба „Из парковете на София – минало и настояще“, а пред хижа "Алеко" ще бъде позиционирана новата изложба „Поздрав от София", в която  са представени старинни илюстровани литографски картички с емблематични гледки от столицата от края на XIX - началото на XX в. Къщичката с книги пред хижа Алеко ще бъде заредена с нови интересни издания. 

В литературната част от програмата ще участват поетите Марин Бодаков, Виолета Кунева, Петър Чухов и Иван Христов, които ще четат свои стихове и раздават книги с автографи. Изпълненията на вокалния дует Методи и Ралица и на популярната етно формация „Гологан“ със солист Анджела Родел ще посрещнат посетителите.

 

Моля почакайте...